Red Bourbon Kalkoner

 IMG_20210308_102820  IMG_20210308_102823 (2)  IMG_20210203_125733

Red Bourbon kalkoner kommer från USA från Bourbon County i Kentucky's Bluegrass regionen. Utvecklad i sent 1800 och sen accepterad i nationalen poultry club i 1909. I 1930/1940talet var Red Bourbon Kalkoner kommerziel jätte stark, men sen kunde de inte jämföra med den bredbröstad (dubblebröstad) hybrid kalkoner som BUT. 

Sedan 2002 finns förnyat intresse för sin bättre kondition, överlevnads stärke och överlägsen smak av köttet.

En "tupp" vägger 10,5kg, honan 6,3kg med ca. 6 månader.

Man kan förvänta sig 160-180 ägg per hona per år! (Mer än många hönsras och dem är större 80-90g och väldigt gott att äta.)

  

Skapa en gratis hemsida du också!
Surfa till Cybersite.se och skapa ett konto för att komma igång med en färdig hemsida direkt.